Sobre la nostra postura en els Pressupostos Municipals 2024

05/01/2024
Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular
Sobre la nostra postura en els Pressupostos Municipals 2024

Ahir es va celebrar un Ple municipal en què, entre d’altres qüestions, es van aprovar els Pressupostos municipals. Amb aquesta entrada volem exposar la postura que vam adoptar.

No vam entrar gaire a fons en els números, perquè a grans trets eren un copiar-enganxar dels pressupostos que vam presentar pel 2023 quan nosaltres encara érem al govern. Per tant, i des de VdC-CUP, creiem que podem estar satisfets perquè hem deixat empremta, i les partides per a algunes regidories com Joventut o Educació són un abans i un després d’ençà que vam entrar a govern ara farà uns 8 anys.

Havent dit això, cal dir que es van presentar uns pressupostos continuistes. Això no necessàriament és dolent però sí que és símptoma de falta de noves idees, o manca d’una visió transformadora que pugui deixar una nova empremta al pressupost municipal. A més a més, han estat uns pressupostos que s’han fet amb presses, i prova d’això és que s’ha anat tard, tant en la comunicació amb l’oposició, com segurament en la confecció a nivell intern.

I el nostre paper a l’oposició també ens demana ser crítics quan hi ha certa deixadesa, com en el cas de les beques extraescolars, pel qual després de les crítiques que vam fer ja ho han corregit ni que sigui a nivell pressupostari. Per tant, la nostra feina serà la d’estar atents, de no descuidar el que s’ha anat treballant durant els anys.

El nostre vot, però, va estar condicionat a certes inversions que s’han pactat amb l’equip de govern, i que seran imprescindibles de mantenir si volen el nostre vot favorable en votacions futures. Són una sèrie d’actuacions que caldran planificar una vegada es faci el tancament de l’any anterior, per allà abril i maig. Després de diverses reunions amb ERC, moltes inversions són continuacions a d’altres que ja havíem pactat abans de la nostra sortida del govern (com per exemple la peatonalització/urbanització dels carrers del centre, millores en la xarxa d’aigua, o la instal·lació de plaques fotovoltaiques en instal·lacions municipals). A banda d’aquestes inversions nosaltres hem posat sobre la taula tres punts més que caldran executar-se enguany:

    - Estudiar l’ordenació de l’esplanada.

    - Millorar la il·luminació d’alguns parcs infantils, com per exemple l’Hort de la Vila.

    - Adequar l’alberg municipal, posant-lo al dia de la normativa vigent.

Des de VdC-CUP encetem la legislatura amb el sentit constructiu que ens caracteritza, però la confiança s’ha de treballar durant tot l’any, i en aquest sentit estarem atents i ferms al mandat que els 467 capelladins i capelladines ens van atorgar a les passades eleccions.

Seguim!


Vídeos

Capellades Avança

18/05/2023

Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular