Enguany les famílies capelladines no han pogut gaudir dels ajuts per a activitats extraescolars esportives

10/12/2023
Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular
Enguany les famílies capelladines no han pogut gaudir dels ajuts per a activitats extraescolars esportives

Any rere any l’Ajuntament de Capellades ha destinat una part del pressupost a atorgar ajuts socials per a activitats extraescolars esportives per a famílies residents a Capellades amb fills de 3 a 18 anys. Aquests ajuts es destinen a reduir una part del cost de la quota periòdica de l’activitat esportiva, i són subvencionats per la Diputació de Barcelona i les àrees d’Acció social i d’Educació de l’Ajuntament de Capellades.

Això s’ha fet des del consens, entenent que amb aquests ajuts es posava en valor aquelles activitats educatives que els infants i joves fan més enllà de l’horari escolar. Creiem que són una eina que ens ajuda a acostar-nos a la lògica de l’Educació 360 a temps complet, projecte al qual ens hi vam adherir com a consistori de fa temps i que té com a premisa que tothom tingui més i millors oportunitats educatives en tots els temps i espais de la seva vida. La idea de fons, per tant, era la de connectar l’educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu. Ara més que mai cal reforçar l’educació en el seu sentit més ampli i per tant apostar per facilitar l’accés a les activitats extraescolars de la manera més equitativa possible.

Ara bé, el calendari va avançant i encara no s’havia fet cap convocatòria sobre aquests ajuts. És per aquest motiu que en el passat Ple ordinari de 30 de novembre vam preguntar sobre aquest assumpte, i la resposta per part de l'equip de govern va ser del tot decebedora: se n'havien oblidat! A aquestes alçades ja assumim que no es convocaran aquests ajuts per aquest any i, per tant, de manera efectiva diverses famílies de Capellades que es beneficiaven d’aquests ajuts han perdut inexplicablement l’oportunitat de poder gaudir-ne.

A banda d'això, més endavant i a nivell informal també se'ns ha comentat que no és que se n'haguessin oblidat, sinó que s'està treballant en unes noves bases. Això és estrany pel següent motiu: si es veu que no s'arriba a temps per a unes noves bases, es poden deixar per l'any que ve i fer una convocatòria amb les bases "antigues". Res impedeix fer aquesta convocatòria encara que hi hagi aspectes que es valorin com a millorables. Sigui com sigui, i com a responsables d'Educació al municipi dels 8 anys anteriors, creiem que aquestes ajudes efectivament tenen marge de millora, i estem oberts a parlar-ne i debatre idees en aquest sentit. Però això no pot desatendre la convocatòria d'enguany.

Amb tot, demanem explicacions a l’equip de govern, i creiem que els capelladins i capelladines tenen dret a saber perquè l’equip de govern ha desatès aquests ajuts que són tan necessaris. Com a municipi necessitem dotar-nos de més eines per millorar en àmbits educatius, i ara mateix no només no s’està treballant en aquest sentit, sinó que hi ha un retrocés evident. És per aquests motius que demanem explicacions per part d’ERC i veure si encara hi ha possibilitat de rectificar aquest error.


Vídeos

Capellades Avança

18/05/2023

Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular