L’Ajuntament de Capellades aprova la moció a favor de Francesc Argemí presentada per Vila de Capellades - CUP

28/07/2008
Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular
L’Ajuntament de Capellades aprova la moció a favor de Francesc Argemí presentada per Vila de Capellades - CUP

La moció va esser aprovada amb els vots a favor d’ERC i VdC-CUP i l’abstenció de CiU i PSC.

VdC-CUP va presentar en data de 12 de maig de 2008 una moció en motiu de l’empresonament i condemna a dos anys i set mesos al jove terrassenc Francesc Argemí (Franki), tot i que s’ha evidenciat que els diferents càrrecs no han pogut ser imputats, doncs els policies neguen haver-lo identificat durant el transcurs d’una cercavila popular en què es demanava la retirada de les banderes espanyola i europea del balcó de l’Ajuntament de Terrassa l’any 2002.

Aquesta va esser modificada en el punt 1 dels acords degut a que en Franki va passar a gaudir del 3r grau, en part gràcies a la pressió popular exercida des d’arreu dels Països Catalans.

Els acords que es proposen són:

1. Que des d’aquest consistori s’exigeixi la immediata posada en llibertat del jove terrassenc que actualment es troba sota privació de llibertat a la presó Model de Barcelona en qualitat de tercer grau; entenent així que aquest ajuntament es suma al suport que des d’arreu dels Països Catalans s’està duent a terme, per evitar que accions repressives d’aquest tipus es tornin a repetir.
 
2. Que s’insti al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya perquè estudiï d’immediat l’empresonament i es faci efectiva la revisió del cas del jove Francesc, i alhora, exigeixi la seva llibertat sense condicions.
 
3. Que s’insti alhora, la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya, així com a la Direcció General d’Institucions Penitenciàries perquè es manifestin en el mateix sentit.
 
4. Manifestar la consideració que aquest ajuntament té vers els drets i llibertats fonamentals dels individus, i alhora mostrar el clar rebuig contra aquest tipus d’afers judicials obscurs, que s’han dut a terme a instàncies de la Generalitat de Catalunya, així com dels tribunals espanyols.

 

ERC està d’acord amb el sentit de la moció, tot i que l’escrit l’haguessin volgut diferent.

PSC Creuen que la sentència aplicada a Francesc Argemí és desmesurada. Tot i així, és una persona condemnada i el que cal és modificar les lleis que permeten aquests casos. S’abstindran

CiU Estan d’acord que el procés del judici no s’ha fet correctament, estan en contra de l’empresonament del jove, però no comparteixen el redactat de la moció. Creuen que VdC-CUP aprofita aquestes ocasions per sentenciar els jutjats i les lleis, que s’equivoquen en alguns casos, però la majoria de vegades no.

Podeu consultar les diferents mocions presentades des d’aquest enllaç.


Vídeos

Capellades Avança

18/05/2023

Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular