FRANKI LLIBERTAT!!

07/05/2008
Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular
FRANKI LLIBERTAT!!

Com ja sabeu, dilluns 28 d'abril a primera hora del matí, quan en Francesc, en Franki, sortia de casa en direcció cap a la feina, una patrulla de mossos de paisà van detenir-lo i el van dur fins a la presó Model de Barcelona on resta des d’ahir al mòdul d’ingressos. Ningú havia avisat a la seva advocadessa ni al mateix implicat, en Franki. Recordem que en el judici es van vulnerar drets fonamentals ja que cap dels policies el podia situar al lloc dels fets. Terrassa està commocionada, perplexa i rabiosa. En Franki des d’ahir no està entre nosaltres: l’han empresonat!
 
L’han posat a la presó sota l’acusació d’esparracar una bandera espanyola del balcó de l’ajuntament una tarda de juliol mentre es feia una cercavila pública i festiva per demanar la retirada dels símbols espanyols i europeus de l’ajuntament de Terrassa, tal i com s'ha fet a molts d'altres ajuntaments dels Països Catalans.
 
Des de Terrassa tenim clar que hi ha responsables que en Franki avui no estigui entre nosaltres:

- L’Ajuntament de Terrassa perquè va interposar la denúncia.

 - El titular del jutjat penal núm 2, l'any 2003 Enrique Rovira del Canto, que va dictar la sentència i l'actual titular, Maria del Prado Garcia Bernalte, que l'ha executat.

 - El govern tripartit de la generalitat que ha permès que un jove sigui empresonat per aquests fets.

 - Les lleis espanyoles, que després de 30 anys del final teòric de la dictadura, encara mantenen vigents suposats delictes com l'ultratge als símbols espanyols.

 Aquesta és la veritable cara del PSOE i dels seus aliats, aquesta és la cara del PSC i els seus còmplices mal anomenats Iniciativa i Esquerra Republicana.

Perquè cal recordar que aquest no és un fet aïllat sinó que altres tribunals espanyols han impulsat diferents sentències amb resultat de multes i embargaments als acusats de cremar fotos del Borbó fa molt pocs mesos. I no ens extendrem en recordar altres casos de repressió viscuts a Terrassa (okupació, assetjament policial,...) o a altres localitats com Vilafranca del Penedès, Torà, vila de Gràcia, etc.
 
Nosaltres sabem que la justícia és selectiva i que en aquest cas, com en d’altres, s’està jutjant a un jove políticament actiu i compromès amb les diverses lluites que qüestionen l'ordre establert per tal d'aconseguir un món més just i més lliure, defensant valors com la llibertat d’expressió, que s'han vulnerat amb el seu empresonament.
 
Nosaltres som amics i amigues, companys i companyes d’en Franki. Però també – i sobretot- compartim amb ell les ganes, la força i la persistència per qüestionar i posar en evidència que la política també es fa al carrer.
 
Més que mai, megàfon en mà, no ens cansarem mai de cridar:
 
FRANKI LLIBERTAT!!
Properes convocatòries:
 

- dissabte 10 de maig manifestació a les 18h a plaça Universitat.(BCN)

NO HI FALTEU!

...fins que els lleons no tinguin els seus propis historiador@s, les històries de caceres seguiran glorificant el caçador.”

 

PER APORTACIONS ECONÒMIQUES: 2074 0103 27 3136041049

Font: http://llibertatfranki.org/


Vídeos

Capellades Avança

18/05/2023

Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular