Comunicat sobre les últimes actuacions de la Policia Local

04/08/2023
Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular

Ahir un veí de Capellades va ser multat per dur l’enganxina amb el “CAT” a la matrícula. Aquesta actuació va realitzar-se en un control policial per part de la Policia Local de Capellades i el cos de vigilants de la Torre de Claramunt al voltant del camp de futbol de Capellades.

Cal recordar que, tal com va reconèixer el Ministeri d’Interior al juliol del 2022 que es va veure obligat a retirar les sancions per aquestes actuacions, col·locar un adhesiu “CAT” a la matrícula és perfectament legal i la policia no ho pot sancionar, ja que no dificulta en cap cas la lectura de la matrícula. Fins aleshores la llei de matriculació de l’any 2000 que va impulsar el govern de José Maria Aznar havia fet que la policia multés qualsevol persona que tapava la lletra “E” de la matrícula o que la modificava.

En primer lloc, esperem que aquesta multa de caràcter il·legal no hagi estat presa per un excés de les seves funcions motivada per una discriminació ideològica. Qüestió que no només és alarmant sinó profundament antidemocràtica.

També ens preguntem quina necessitat hi ha en deixar la població de la Torre de Claramunt sense el servei de vigilants per venir a realitzar controls a Capellades, quan aquesta població ja té un cos apte i dimensionat per això.

Per acabar, darrerament hem pogut copsar com la policia local de Capellades, malauradament, està sent protagonista de diverses queixes veïnals per, sembla ser, actuacions de dubtosa justificació tal com es va comentar ahir al ple de l’Ajuntament. Per això, animem a l’actual equip de govern a recuperar la feina feta durant les dues últimes legislatures, fent passos per formar al cos amb una perspectiva de prevenció i resolució de conflictes.


Vídeos

Capellades Avança

18/05/2023

Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular