Vespre de debat i reflexió sobre la Llei Aragonès

03/02/2020

Aquest passat divendres 31 de gener es va fer una xerrada sobre la Llei Aragonès

Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular

El passat divendres, 31 de gener, a la sala d’actes del Museu Molí Paperer va tenir lloc una xerrada sobre la Llei Aragonès i com aquesta ens afecta. En aquesta xerrada, organitzada per VdC-CUP, hi van participar l'Eulàlia Reguant, exdiputada al Parlament de Catalunya per la CUP, i Ramon Font, portaveu nacional del sindicat USTEC. Aquests ponents van donar la seva visió crítica amb aquest projecte de llei i, entre d’altres, van explicar la tasca que es fa per fer-hi front.

El Projecte de Llei de Contractes de Serveis a les Persones, coneguda també com a “Llei Aragonès”, és una mesura impulsada per l’actual govern de la Generalitat que pretén regular la contractació de diferents serveis educatius, sanitaris i del sector social. A la pràctica, aquesta llei, proposada des de la conselleria d’Economia, en mans de Pere Aragonès, d’ERC, consolidarà les externalitzacions actuals i obrirà la porta a noves privatitzacions de tasques que actualment es porten a terme directament des de l’administració.

La Plataforma Aturem la Llei Aragonès, formada per diferents col·lectius socials i sindicats, s’oposa a aquest projecte de llei que obre la porta a que grans empreses es facin càrrec de la gestió de serveis públics fonamentals. Evidentment, des de la CUP també diem no a aquesta llei i exigim que els serveis bàsics siguin de titularitat i gestió pública per tal de garantir la seva transparència i bona qualitat, així com assegurar unes condicions laborals dignes per les treballadores. Hem d’evitar l’aprovació d’aquesta llei per tal d’evitar que grans multinacionals es lucrin a costa d’una qüestió tan bàsica com és l’atenció a les persones.

#ATUREMLALLEIARAGONÈS!


Vídeos

Capellades Avança

18/05/2023

Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular