Comunicat de valoració de les eleccions municipals 2019

31/05/2019
Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular

En primer lloc, volem agrair de tot cor la confiança a les 687 persones que ens van votar, gairebé un 25% de vilatans i vilatanes. Aquests resultats consoliden un espai que, més enllà de fluctuacions o canvis electorals, és ferm i ha vingut per quedar-se.

 

Entenem que els resultats de diumenge revaliden àmpliament la feina feta aquests darrers quatre anys per l’equip de govern. En aquest sentit, i per tal de donar continuïtat a les polítiques de transformació i equitat que ja havíem encetat, iniciarem converses amb la candidatura d’ERC per tal de formar un govern municipal amb compromís social, que defensi les institucions del país i el seu anhel de llibertat.

 

Lamentem no haver estat la força més votada en aquestes eleccions i així poder revalidar una alcaldia que vam emprendre amb força i il·lusió. Amb tots els alts i baixos que pot tenir una legislatura, posem molt en valor la tasca i l’esforç del nostre alcalde i de les tres regidores, tot el nostre agraïment. Entenem que algunes apostes arriscades i de canvi profund a nivell municipal així com la conjuntura a nivell nacional ens ha pogut restar certs suports. Tanmateix, el que ens ha mogut no són els vots, ni els rèdits electorals, sinó la coherència política i la necessitat de transformació social, quan hi som passen coses i així ho seguirem fent.

 

En aquesta línia, i en clau d’anàlisi del cicle polític, valorem que la nostra entrada a la institució municipal el 2007 no només ens ha dut ha tenir un municipi més solidari, amb més serveis socials o més sostenible, sinó que ha arrossegat els altres partits a adoptar mesures que abans ni contemplaven, com poden ser la participació, la transparència o la perspectiva de gènere, i n’estem molt orgulloses.

 

En el mateix sentit valorem que la nostra presència a la institució local ha suposat un tomb als partits del règim del 78. Si els partits del règim eren hegemònics als 80 i 90, a partir de la nostra entrada el 2007 això comença a canviar; i avui podem dir que el nostre poble és majoritàriament independentista, majoritàriament d’esquerres i majoritàriament antimonàrquic. Com dèiem, més enllà dels vots i les fluctuacions electorals, aquest ha estat un gran avenç del poble, des de dins de la institució i des de fora.

 

Estem convençudes que el nostre projecte, el de Vila de Capellades-CUP i el dels col·lectius que conformen l’independentisme transformador i d’esquerres a la Vila, és, avui per avui, el més preparat i amb més perspectives de futur per tal de dur a terme les polítiques socials que aquest poble necessita i per seguir millorant les condicions de vida de la gent. És per això que prenem el nou cicle polític a dins i fora de les institucions, a nivell local i a nivell de país amb més il·lusió, més ganes i més fortes que mai! Seguim fent Vila!

 

Reunides en Assemblea:

Vila de Capellades-Candidatura d’Unitat Popular, 30 maig de 2019


Vídeos

Capellades Avança

18/05/2023

Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular