Vila de Capellades-CUP dóna suport al vaguista de fam de Jubilats per Mallorca.

20/03/2012
Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular
Vila de Capellades-CUP  dóna suport al vaguista de fam de Jubilats per Mallorca.

Des del passat 1 de març, el mallorquí Jaume Bonet, membre de Jubilats per Mallorca, està en vaga de fam en defensa dels drets lingüístics del nostre poble.

La política lingüística del govern del PP ha suposat en els darrers temps el tancament de Televisió de Mallorca i Ona Mallorca, la castellanització del 50% de les emissions d’IB3 i un greu atac al procés de normalització del català amb la proposta de lliure elecció de llengua a les escoles. Ara, amb la nova llei de la funció pública que s’ha d’aprovar, s’elimina el requisit de coneixement del català per accedir a la funció pública, cosa que atempta clarament contra els drets lingüístics dels catalanoparlants a les Illes.

Davant d’aquests atacs a la llengua, Jaume Bonet, amb el suport de Jubilats per Mallorca, des de l’1 de març du a terme una vaga de fam indefinida per reivindicar el respecte al català, la llengua pròpia de les Illes Balears i la retirada de la proposta de modificació de la Llei de la funció pública.

En els propers dies un altre membre de l’entitat se li sumarà. També s’ha convocat una manifestació en defensa de la llengua el proper 25 de març a Palma amb el lema “Sí a la nostra llengua”.

VdC-CUP vol mostrar el seu suport a la vaga de fam de Jaume Bonet i dels membres de Jubilats per Mallorca que properament se li afegiran. Així mateix, volem denunciar el poc ressò que ha tingut aquest fet a la majoria de mitjans de comunicació de Catalunya, i que ens fan adonar de la necessitat de continuar reivindicant la integritat territorial dels Països Catalans, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

 

Per a més informació visiteu el lloc web http://jubilats.balearweb.net/


Vídeos

Capellades Avança

18/05/2023

Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular