Resum de l’Assemblea Popular del passat 10 de febrer

21/02/2012
Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular
Resum de l’Assemblea Popular del passat 10 de febrer

El passat divendres es va dur a terme una nova assemblea popular sobre el futur del bus d’apropament a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), el Tino.

Primer es va fer un resum del Ple del 25 de gener i de les sensacions copsades. En general la sensació va ser d’una banda d’alleugeriment ja que s’ha aconseguit que el Tino es mantingui fins el juny,  que la mobilització i pressió ciutadana ha donat els seus fruits, i d’altra banda una sensació de deixadesa i prepotència per part de l’alcalde envers el servei en dir,  en paraules textuals, que si finalment es perd aquest servei la gent haurà de buscar-se la vida. Des dels afectats això va ser rebut com una manca total de respecte i així se li va fer saber.
Alhora s’agraeix la pressió feta per part dels grups de l’oposició per forçar la intervenció del públic just en el moment en que es parlava sobre això sense haver d’esperar-se al final del Ple.

Després un representat de VdC-CUP va explicar la reunió que es va fer entre un representant de Transport de la Generalitat, l’empresa que fa el servei d’apropament a l’estació (Montferri) i les diverses forces polítiques representades en el consistori (CiU, ERC, PSC i VdC-CUP). En aquesta es va constatar i assegurar al 100% el que ja es va avançar en Ple: manteniment del servei i estudi d’un ajustament del servei per tal de fer-lo més ràpid. També es van demanar millores en l’aturada del bus i accés a la passarel·la, així com que FGC i Transports es facin càrrec del trajecte fins la vila i no pas fins a baix, cosa que no va ser acceptada. S’explica també que sota el parer de VdC-CUP en la reunió faltava el representant de FGC, ja que Transports es treia alguns problemes de sobre remetent que allò no depenia nomes d’ells sinó de FGC.

Arribat a aquest punt es va valorar què calia fer a partir d’ara, si esperar fins al juny o continuar la pressió, arribant-se a una sèrie de compromisos i acords. D’una banda es farà una columna capelladina que assistirà a la manifestació del dissabte 17 de març  a Igualada contra les retallades, es convocarà a Capellades per baixar a l’estació i anar en tren fins a Igualada i unir-se als manifestants d’allà. També es va informar que s’està pendent de rebre resposta a les dues reunions que es van demanar quan es van entregar les signatures. Quan aquestes es facin s’informarà i es convocarà una nova assemblea per informar.
D’altra banda, hi ha gent que mensualment assistirà al plens per pressionar i recordar que es treballi. En aquest sentit VdC-CUP anuncia que en cada Ple es demanarà quins són els progressos que hi ha, i es demanarà una nova reunió entre l’Ajuntament, Transports i FGC. El PSC, que també està present a l’assemblea, anuncia que tant ells com ERC, a banda d’insistir en aquest sentit, també estan  treballant el tema a nivell parlamentari i que quan tingui noves informaran.

Per últim, es constata que a banda d’aquestes accions cal que totes utilitzem cada cop més el Tino i amb ell el tren, i no oblidar que la lluita també ha d’anar encarada a demanar que el servei ha de ser fins la vila, i per això caldrà insistir i exigir que les institucions responsables assumeixin aquest servei.

Amb això finalitza l’assemblea fent una crida a revoltar-se alt i clar pels nostres drets i convocant a totes pel 17 de març.


Vídeos

Capellades Avança

18/05/2023

Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular