La CUP fa una crida a incrementar les mobilitzacions contra la reforma laboral

13/02/2012
Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular
La CUP fa una crida a incrementar les mobilitzacions contra la reforma laboral

La CUP considera la reforma laboral aprovada  pel govern espanyol un nou atac a les classes populars i fa una crida a incrementar i unificar les mobilitzacions que ja ara s’estan duent a terme.

Amb la nova reforma laboral, CUP constata, novament, l’aprofitament que fa l’oligariquia de la situació econòmica conjuntural per introduir canvis estructurals que porten als i les treballadores a perdre els drets aconseguits en el llarg camí de més de 150 anys de lluita del moviment obrer.

Dir que les mesures adoptades -que no fan més que facilitar l’acomiadament - serviran per generar ocupació és una contradicció en si mateixa difícil de sostenir. Abaratir la indemnització per acomidament improcedent, eliminar el control administratiu dels ERO, i establir un període de prova d’un any per als contractes al jovent (amb un acomiadament que no necessitarà justificació ni indemnització en aquest període), no significa res més que donar ales a la destrucció de l’ocupació.

Aquesta agressió no és la primera que pateixen les classes populars catalanes amb l’excusa de la crisi econòmica. Al contrari, forma part d’un continu que s’inicià amb les primeres mesures “anticrisi” adoptades per l’anterior govern del PSOE (reforma de les pensions inclosa), continuà amb les retallades als serveis públics adoptades per les administracions estatals i autonòmiques que operen en els Països Catalans i s’està agreujant amb la pujada al poder del Partit Popular
al govern espanyol. Totes van dirigides a satisfer les demandes de la troika europea sota pressió dels poders financers i econòmics internacionals. El poder polític novament se subordina a aquest oligopoli.

La reacció a aquestes agressions no han estat fins ara ni massiva ni general. La CUP fa una crida a la unificació de totes les lluites en contra de la destrucció dels drets socials i laborals. Les agressions van dirigides a les classes populars en el seu conjunt; la resposta, doncs, també ha de ser unitària.

La resposta, en forma de mobilitzacions, ha de servir per aturar l’ofensiva. Alhora, hem de prendre consciència que la solució a la crisi que patim, que és sistèmica i no merament conjuntural, passa per una superació del sistema capitalista. Cal, doncs, que les forces sindicals i socials que, com nosaltres, són plenament conscients d’aquest fet, teixim complicitats per tal de bastir conjuntament alternatives de superació de la crisi. La CUP s’ofereix a articular
políticament les solucions alternatives que entre totes construïm.


Vídeos

Capellades Avança

18/05/2023

Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular