VdC-CUP celebra amb èxit la seva primera Assemblea Popular

20/12/2011
Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular
VdC-CUP celebra amb èxit la seva primera Assemblea Popular

El passat divendres dia 16, Vila de Capellades- Candidatura d’Unitat Popular va convocar una assemblea popular per parlar sobre les festes que s’organitzen a la vila. L’assemblea va començar puntual a 2/4 de 8 de la tarda i va comptar amb l’assistència de 15 persones, representants d’unes 6 entitats de la vila.

Primer de tot, es va explicar la situació que es viu a la vila pel que fa a la celebració de les festes, fent una petita anàlisi de la situació en que es troba la Festa Major de Capellades i l’organització d’aquesta.:, la Festa Major (FM) ha esdeveningut una festa popular cada cop més descuidada i la tradició de participació popular durant les Festes en general s’ha anat perdent any rere any, provocat per una manca de democràcia interna a l’hora de decidir quines activitats es feien i com es pensaven gestionar. La Comissió de Festes de l’Ajuntament no ha funcionat i finalment era l’equip de govern qui decidia absolutament tot el que tenia a veure amb la FM sense tenir en compte la opinió dels membres que participaven d’aquesta comissió.

Degut a aquesta situació s’han anat generant alternatives, com la Festa Major Popular (FMP) que, d’alguna manera, supleixen la pobresa de la Festa Major Oficial (FMO) i fan involucrar de nou a les persones del poble en l’organització i la participació activa de les festes. En aquest sentit els darrers anys hem pogut veure com són cada cop més entitats les que treballen amb la comissió de la FMP.

Després de la presentació les diverses assistents a l’Assemblea, participen del debat sobre què cal fer amb aquesta situació i quines propostes aporten. Entre d’altres, la més estesa és la de continuar aquest contacte que s’ha establert amb aquesta assemblea, i crear una comissió que treballi en aquest sentit. Finalment es conclou amb una nova convocatòria per a que totes les entitats puguin participar del debat sobre la festa major.

Capellades, 20 de desembre de 2011


Vídeos

Capellades Avança

18/05/2023

Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular