La CUP proposa avançar cap a una “transició democràtica” als Països Catalans

24/11/2011
Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular
La CUP proposa avançar cap a una “transició democràtica” als Països Catalans

La CUP ha valorat avui els resultats de les eleccions legislatives espanyoles. El futur govern del PP és valorat com a  "molt negatiu", tot i que recorden la similitud de les pràctiques polítiques entre el PSOE, el PP i CiU. Davant  del  "negre futur" de l’Estat espanyol i de les vies mortes de l’autonomisme, la CUP proposa una alternativa política per al poble català.

Per altra banda, el Secretariat Nacional de la CUP ha volgut fer un advertiment a la resta de forces polítiques catalanes: "No podem continuar centrant els esforços en l’alternança de poders a Espanya. Hem de treballar per oferir al poble català un model nacional i social alternatiu". Per això, han parlat d’una transició democràtica; vers un marc de respecte als drets dels i les catalanes.

Segons els independentistes, la majoria absoluta del PP a l’Estat donarà via lliure a l’aplicació de les seves mesures econòmiques, que atacaran drets socials i aprofundiran les diferències entre classes. "Una recepta que al País Valencià i a les Illes ja fa anys que coneixem, i que a Catalunya té a CiU com a impulsora. Serà el nostre deure estendre la solidaritat i la mobilització contra les retallades socials i les privatitzacions". Afegeixen que "la crisi econòmica també serà un marc per tal que el PP posi les bases de la recentralització de l’Estat espanyol. La dreta espanyolista no dubtarà en avançar pel camí que va assenyalar la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l’Estatut de Catalunya, i cal preveure un augment de les agressions cap als nostres drets nacionals".

Per altra banda, la CUP valora que l’actual creixement sociològic de l’independentisme, assenyalat tant per les enquestes com per les mobilitzacions populars, continua sense tenir una traducció política.

Amb tot, valoren que "les polítiques regressives que aplicarà el PP generaran un rebuig al nostre país, que pot revertir en un augment de la consciència nacional i social". La tasca de la CUP, en aquest context, és treballar en l’enfortiment de la Unitat Popular, que passa per lligar la lluita social amb la consciència nacional, tot dotant de contingut el projecte independentista.


Vídeos

Capellades Avança

18/05/2023

Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular