200 multes en protestes contra les retallades

10/11/2011
Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular
200 multes en protestes contra les retallades

Més de dos-cents manifestants han rebut sancions administratives en els darrers dies

  

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i l’organització antirepressiva Alerta Solidària han denunciat aquest matí en una roda de premsa celebrada davant de l’Hospital del Mar de Barcelona l’onada de sancions per manifestar-se contra les retallades. Unes 220 persones han rebut multes tramitades pel Departament d’Interior pel fet d’haver protestat contra les retallades de la Generalitat, especialment en l’àmbit sanitari. Algunes d’aquestes persones són militants de la formació independentista.

Per Xavier Pellicer, portaveu de l’Alerta Solidària, la sanció administrativa és emprada amb fins polítics, sobretot contra moviments ciutadans i de protesta política. Per Pellicer, “hi ha una certa discrecionalitat contra l’esquerra transformadora i d’alliberament nacional”. A més, opina, en la imposició d’aquestes sancions hi ha voluntat “exemplaritzant”, per tal d’atenuar la protesta contra les mesures del govern liberal del Principat. Alerta Solidària denuncia de fa temps que la sanció administrativa, al contrari del procés judicial, vulnera el principi de tutela judicial efectiva, ja que la ressolució no es basa en proves motivades.

Per altra banda, els representants de la CUP han refermat el compromís en defensa dels serveis públics. Quim Arrufat, regidor de la CUP de Vilanova i el portaveu de la formació a Barcelona, Josep Garganté, han posat l’èmfasi en les iniciatives locals en defensa dels serveis públics i en la participació dels independentistes en plataformes àmplies contra les retallades. Davant de les multes, els portaveus de la CUP han fet una crida a “incrementar les protestes”

Així mateix, han anunciat la intenció de presentar una moció-tipus a diferents ajuntaments en solidaritat amb els repressaliats i contra les retallades. Iniciativa, aquesta, que s’inscriurà en la campanya nacional “Que no ens retallin el dret a manifestar-nos”.


Vídeos

Capellades Avança

18/05/2023

Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular