Vila de Capellades informa sobre els tràmits per votar per correu

04/04/2011
Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular
Vila de Capellades informa sobre els tràmits per votar per correu

El 29 de març es va obrir el termini per sol·licitar el vot per correu per a les eleccions municipals del 22 de maig. Des del 29 de març fins al 12 de maig tota aquella persona que no sigui al seu municipi el diumenge d’eleccions podrà demanar la documentació per poder votar a distància.

Vila de Capellades – Candidatura d’unitat Popular ha iniciat una campanya a través d’Internet per informar sobre els tràmits a seguir per formalitzar el vot per correu. En aquest sentit, ha penjat un document amb tota la informació sobre com votar per correu i ha creat una anotació al Facebook per difondre-la i conscienciar la gent de la importància d’anar a votar. Per més informació, el Departament de Governació i Relacions Institucionals ha habilitat una pàgina web expressa.

Un cop enviada la sol·licitud, a partir del 2 de maig la delegació provincial de l’Oficina del Cens Electoral corresponent trametrà per correu certificat tota la documentació. El sobre de votació inclourà la papereta de vot i caldrà adreçar-lo al president o presidenta de la mesa enviant-lo per correu certificat abans del 18 de maig al sobre amb adreça especificada. Les persones que es troben temporalment a l’estranger, entre la convocatòria de les eleccions i el dia dels comicis, podran exercir el dret al vot un cop inscrites en el Registre de matricula consular com a no resident. La sol·licitud s’ha de formular personalment a les oficines consulars o a les seccions consulars de les ambaixades del 29 de març al 23 d’abril. L’Oficina del Cens Electoral tramitarà la inclusió de la persona electora en el cens i li remetrà tota la documentació necessària fins al 30 d’abril.

Pel que fa a l’elecció dels membres dels consells comarcals, amb els resultats de les eleccions municipals i un cop constituïts tots els ajuntaments de cada comarca, les juntes electorals provincials proclamaran els 1.040 consellers comarcals. Per la seva distribució es combina els resultats en nombre de vots i en nombre de regidors per a cada candidatura.

Clica al següent enllaç per descarregar-te el document amb més informació sobre el vot per correu:


Vídeos

Capellades Avança

18/05/2023

Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular