Comunicat de suport als i les educadores i treballadores de l'Escola Bressol Vailets.

06/04/2008
Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular
Comunicat de suport als i les educadores i treballadores de l'Escola Bressol Vailets.

Ara ja fa més d’un mes que els capelladins i capelladines ens vàrem assabentar de l’inici de les mobilitzacions per part dels i les treballadores de l’Escola Bressol de Capellades per rebre un sou digne i proporcional en base a la feina que fan, degut a que en les negociacions dutes a terme per tal revisar el conveni i establir-ne un de nou per els propers anys entre l'actual equip de govern i el centre, no va arribar-se a cap acord.

 Des de la nostra agrupació política ja ens posicionàrem respecte aquest problema endèmic que pateixen les persones que treballen en l’Escola Bressol Vailets i vàrem dir clarament en el nostre programa electoral: “apostem per equiparar els sous dels/les educadors/es de l’Escola Bressol ajustant-los al conveni que té la Generalitat augmentant-ne l'actual que és inferior” (cita textual pàg. 67 programa marc eleccions 2007 de Vila de Capellades – Candidatura d'Unitat Popular).

A més, creiem que és cabdal per al bon funcionament del centre que la feina de les educadores i altres treballadors de l’Escola Bressol, es centri al màxim en el treball diari amb els nostres infants, i no que es desestabilitzi de manera constant per unes negociacions que tant els afecten. I és per això que apostem per aconseguir un conveni de llarga durada que permeti gaudir alhora d’una bona estabilitat econòmica com laboral per als i les treballadores i al centre educatiu.

 I perquè apostem per això, trobem inacceptable la resposta negativa per part de l'actual equip de govern a la proposta feta des de l’Escola Bressol, de pujar el que marquen les taules salarials del conveni col•lectiu per les propers 2 anys per tot el personal del centre i no tant sols a les educadores com diu el conveni -per tal d’evitar diferencies importants amb la resta de categories- més un 6% d’augment pels dos anys següents, per tal d’arribar als 1000€ de sou base, (sou al que actualment una gran part de la plantilla no arriba ni de bon tros).

 Creiem fermament en que  la signatura d’un conveni que afectaria als anys 2008-2012, sota les condicions sol•licitades des de l’Escola Bressol no es cap demanda forassenyada; ans el contrari, entenem que és del tot coherent. Aquesta acord proporcionaria una estabilitat per poder treballar amb tranquil•litat aplicant la línia pedagògica del centre, i alhora evitaria la marxa de bons professionals implicats,  però infravalorats econòmicament.

És per tot això esmentat anteriorment que des de Vila de Capellades – Candidatura d’Unitat Popular ens solidaritzem amb les persones treballadores de l’Escola Bressol Vailets i els donem tot el nostre suport en les seves reivindicacions i en les futures mobilitzacions, i fem saber que farem tot el que estigui en les nostres mans a través de la nostra tasca política a l’Ajuntament, per trobar un acord raonable i digne per als i les treballadores de l’Escola Bressol Vailets.

 

 

 

Alhora érem i som conscients que aquest augment no es viable d’un dia per l’altre i que, ni els recursos de l’Ajuntament són il•limitats ni creixen al ritme que tots desitjaríem; per això apostem per un augment progressiu en el temps fins arribar a aquesta fita.