Assemblea Oberta. Ruta de les fonts

10/06/2013
Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular
Assemblea Oberta. Ruta de les fonts

La Ruta de les Fonts és un projecte que neix en la ciutadania de Capellades i que l’Agrupació Vila de Capellades – CUP desenvolupa i porta a l’ajuntament per tal de fer-lo realitat.

Malgrat els esforços institucionals per tirar-la endavant, aquests han estat nuls (es va presentar una moció que va ser aprovada però mai executada, per manca de pressupost s’argumenta). Malgrat això, des de VdC-CUP no volem renunciar a tirar endavant aquest projecte i el veiem factible si l’impulsem des de la ciutadania.

Creiem fermament en ella com a eina per ampliar la oferta turística de la nostra vila, apostant per un turisme familiar i de proximitat, que valori l’entorn i la història de la nostra vila. També li veiem una part educativa envers la cultura de l’aigua i el respecte per l’entorn. Alhora que fomenta hàbits saludables com el fer esport.

L’essència doncs és la de recuperar espais de la vila i del nostre entorn, perquè entenem la Ruta de les Fonts en dos vessants, les fonts de dins la vila (moltes deixades i oblidades per molts), i les fonts de fora del municipi, la majoria d’elles oblidades i en estat lamentable.

L’objectiu final és recuperar i dignificar aquests espais des de la ciutadania per retornar-los a totes, oferint-los a l’Ajuntament de la vila per tal de que els fomenti i exploti com a reclam.

Cert és que delimitar la ruta només a Capellades deixa el projecte escapçat, ja que ampliant-lo amb fonts de La Torre i La Pobla de Claramunt seria una ruta molt més amplia i complerta, però pensem que cal començar des de Capellades per així engrescar més endavant a la resta de municipis propers.