Per un habitatge digne, per una vida digne.

17/05/2013
Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular
Per un habitatge digne, per una vida digne.

I a més, el bancs, no ens fan cas?

Des de que Vila de Capellades –CUP va decidir concentrar esforços en les persones afectades pels desnonaments i la falta d’habitatge, com per la greu situació d’emergència social que pateix el nostre país, hem estat treballant de valent en diferents campanyes i col·laborant activament en diferents actes i accions.
Hem realitzat xerrades per la formació i informació del problema que afecta a tanta gent, així com  també col·laborat en les paradetes per recollir signatures per la ILP; assistint a l’ocupació de bancs al costat de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i mirem d’establir la màxima col·laboració amb la PAH mitjançant l’ajuda directa i participant dels seus actes.
Una d’aquestes accions ha consistit en presentar al Ple Municipal de Capellades una moció de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca on, a part de la denúncia a les institucions pertinents, s’inclouen una sèrie de mesures a realitzar per part de la institució per poder fer front, en la mesura que es pot, a aquest drama humà. Ha estat aprovada.

Degut al consens de totes les formacions polítiques amb representació al consistori vers aquesta problemàtica s’ha conformat un grup de treball que, juntament amb l’assistència d’un representant de la PAH i també els serveis socials de l’Ajuntament, hem posat en marxa el Consell Municipal de l’Habitatge per dur a terme les mesures aprovades al Ple. Cal destacar que, dins de les diferents propostes d’aquest grup, es proposa a mode de solucions temporals i degut al desbordament de serveis socials, establir una taula de converses i negociacions amb totes les entitats bancaries de Capellades. L’objectiu és aconseguir l’usdefruit d’aquells pisos que provinguin dels processos d’execució hipotecària i siguin destinats a lloguer social. Entenem que almenys una part del parc d’habitatges buit i en desús que estan acumulant les entitats bancàries, haurien de cedir-los per apaivagar el drama social que es viu en matèria d’habitatge. Aquesta mesura pretén facilitar als serveis socials i a la vila de Capellades noves eines per  afrontar amb caràcter d’urgència qualsevol situació de desnonament.
 
Amb aquesta voluntat, el passat dimarts 8 de maig, a les 11 del matí, estaven convocades cada una de les entitats bancàries d’aquest poble a fi de recollir, en un primer contacte, les seves impressions. Amb la intenció de traslladar els propòsits de la institució per mirar de fer un gran pas, ens vam trobar amb la sorpresa que cap d’elles es va presentar. No només no ho van fer sinó que només una va trucar el dia abans, però tampoc va deixar clara la seva assistència.  Cal deixar molt clar que, aquesta actitud és del tot deplorable i la considerem com una falta molt greu cap als afectats, la institució, les diferents forces polítiques i tots els veïns i veïnes d’aquest poble. Entenem que els bancs són part del problema i haurien de ser també part de la solució.

Volem deixar molt clar que seguirem treballant i insistint en aquesta direcció fins que se’ns escolti o es proposin noves solucions o mobilitzacions.

Sí que es pot!

 

Podeu llegir íntegrament la moció al següent enllaç web:

http://www.viladecapellades.cat/documents/Mocio_PAH.pdf