L’Esquerra Independentista de Capellades en motiu de la visita de Felip Puig al Mercat Figueter 2013

22/02/2013
Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular
L’Esquerra Independentista de Capellades en motiu de la visita de Felip Puig al Mercat Figueter 2013

Felip Puig, no ets benvingut

Criminalització. Persecució. Repressió. Objectiu: moviments socials i sectors populars en lluita. Lògica de la conselleria d’Interior durant la darrera legislatura. Responsable, Felip Puig.

L’acció de govern de CiU amb el suport del PP durant la darrera legislatura ha generat un gran malestar i descontentament al carrer. Davant la protesta popular la resposta ha estat la repressió i la criminalització encarnada en el rostre de Felip Puig especialment a partir de les actuacions de la ja famosa per la seva duresa i brutalitat Brigada Mòbil (BRIMO), els antidisturbis dels Mossos d’Esquadra.

Els Mossos d’Esquadra al servei de Felip Puig més que garantir l’ordre públic i el servei a la ciutadania han servit com a força de xoc de les elits econòmiques contra les protestes socials a les mesures d’austeritat que s’estan aplicant en contra de la majoria de la població. S’ha incrementat la repressió al fer desnonar famílies de les seves cases i per denunciar els veïns i veïnes que els ajuden, s’han recuperat armes de temps del franquisme com els gasos lacrimògens, ha reprimit amb violència salvatge les manifestacions i protestes socials (fins i tot amb agressions indiscriminades a menors i ancians) on els Mossos han ferit greument desenes de persones; ulls i melses rebentades, pulmons perforats, ossos rebentats...

És el responsable del brutal desallotjament de l’acampada de Plaça Catalunya que va causar més de 120 ferits entre els que estaven asseguts pacíficament, les imatges del qual varen donar la volta al món per la seva duresa i cruesa. També és responsable  de les indiscriminades càrregues dels Mossos d’Esquadra durant les jornades de vaga general que van deixar nombrosos ferits (amb pèrdua d’ulls inclosa) i que ha assentat precedent amb la detenció preventiva d’activistes i la restricció de drets fonamentals com el de reunió i manifestació i el de llibertat d’expressió.     

Cal destacar també que en Felip Puig fou responsable, per primer cop des de la transició,  de l’entrada de la policia (la BRIMO) a la Ciutat de la Justícia per detenir indignats que esperaven declarar, violant i intimidant d’aquesta manera el poder judicial. Actuació que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i col·lectius d’advocats han censurat enèrgicament.

I no cal oblidar, pel que ens pertoca,  que en Felip Puig ja mostrava el seu tarannà quan el 2001 i com a Conseller de Medi ambient va acusar als acampats de la Bassa de Capellades de ser antisistema que venien de fora del poble.

Per tots aquest motius rebutgem la visita del polèmic conseller i instem al govern local a no acceptar personatges sinistres per a que inaugurin els actes i diades nostrades del calendari capelladí.


Esquerra Independentista de Capellades