Ara és l'hora del poble! Una nova eina de participació ciutadana

31/03/2009
Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular
Ara és l'hora del poble! Una nova eina de participació ciutadana
Portem quasi dos anys a la institució municipali els nostres passos pretenen ser efectius però de vegades són massa curts. A dia d’avui ja hem presentat mocions, ens hem implicat en múltiples actes i hem dedicat tots els esforços a seguir la marxa de la institució per veure quin és el seu caràcter i per saber a quin ritme la podem fer funcionar. Érem conscients que no seria fins passat el temps que podríem dedicar més temps a els nostres projectes sense passar abans per tot el que ja hem dit. Ara anem posant sobre la taula els nostres projectes més costosos, i aquest és un d’ells. Perquè creiem que la democràcia ha de ser participativa, amb consciència nacional, ecològica i social.
 
Ara és l’hora del poble!
 

Aquest és el lema escollit per encetar el que serà a partir d’ara un dels pilars bàsics que ja havíem anunciat tant en el programa com en els nostres comunicats.

Vila de capellades va néixer amb l’objectiu de poder estructurar un model diferent de convivència i organització institucional al que fins ara estem acostumats. Aquest model no és nou i tampoc ve fet de fàbrica, sinó que es construeix a partir d’una llavor i es va millorant a partir d’una estructura de decisió participativa i democràtica.

Pensem que la millor estructura per governar és la que el mateix poble hi participa, que es basa en el respecte al territori i la naturalesa, que és conscient de la realitat nacional (que esdevé tot allò representat pel poble català) i la respecta com a tal. Tot això es pot portar a terme mitjançant el debat i el treball.  

 
Ara és l’hora del poble!  És una eina més per poder assolir l’objectiu de fer participar a la gent. Pensem que ara per ara les institucions no creuen realment en la participació dels veïns i veïnes, i sobretot en totes aquelles decisions que recauen sobre d’ells. S’ha de creure molt més amb els vilatans i vilatanes del poble i dels seus barris, creiem que de tot això, plegats, en podem treure molt més suc i en podem fer molt més cas.
 
Aquest espai vol ser un espai de reflexió i debat, on entitats i vilatans trobin en Vila de Capellades l’espai necessari per tenir veu a l’ajuntament, per proposar noves idees i per elaborar nous projectes. Els i les que formem part activa de l’agrupació treballem diàriament per assolir nous objectius i anem prenent decisions al dia a dia. Per això apostem amb força perquè els veïns i veïnes disposin d’un espai de debat, que sovint acaba sent el remei a moltes confusions i problemes de comprensió detota la informació que genera un ajuntament.
 

És a partir d’aquestes assemblees populars més amplies que formularem noves propostes de participació ciutadana per tal de millorar la implicació de la població sobre aquelles decisions que giren i afecten la nostra vida. Així, el nostre objectiu és acabar elaborant una bona estructura de participació ciutadana que sigui tinguda en compte per la institució, amb l’únic propòsit que entre tots i totes fem un poble més participatiu, més just i més conscienciat mitjançant el debat i la participació de la gent.

Vila de Capellades - CUP