Vila de Capellades- CUP dóna suport a l’Obra Social de la PAH Anoia a Capellades

15/03/2016
Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular
Vila de Capellades- CUP dóna suport a l’Obra Social de la PAH Anoia a Capellades

El passat dissabte 12 de març, vam presenciar com la PAH Anoia ocupava un bloc de pisos que romania buit des de fa uns anys, sense cap ús ni funció social i que és propietat de la SAREB, el banc que es va crear amb diners públics i que acapara bona part dels habitatges que els bancs s’han adjudicat fruit de la crisi capitalista, mitjançant el desnonament de milers de famílies empobrides.

Aquesta acció de recuperació d’habitatges buits per la Obra Social de la PAH obre una escletxa d’esperança per a què famílies que no disposen de cap alternativa habitacional puguin viure dignament. Entenem que la reapropiació d’habitatges que no tenen cap ús i que són propietat de grans tenidors rescatats amb diners públics és un acte de desobediència vers un sistema injust i predador. Recuperar sobiranies és i ha de ser una prioritat per la societat organitzada i aquesta acció té uns objectius que des de Vila de Capellades-CUP compartim plenament:

 

1. Recuperar la funció social d’un habitatge buit per garantir que les famílies de la comarca no es quedin al carrer.

2. Aguditzar la pressió sobre les entitats financeres perquè acceptin la dació en pagament i facilitin un lloguer social per a les famílies que tenen pocs o cap ingrés.

3. Forçar a les Administracions públiques perquè adoptin mesures necessàries per a garantitzar el dret a un habitatge.

 

En aquest sentit, Vila de Capellades-CUP, com a formació que forma part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Capellades, ens sentim interpel·lats fent palés que ja s’està treballant per fomentar mesures que permetin disposar d’habitatges per emergència i lloguer social, per seguir treballant en la garantia del dret a l’habitatge a Capellades.

Animem als vilatans de Capellades a donar la benvinguda als nous veïns, solidaritzar-se amb ells i teixir complicitats necessàries en aquest època d’emergència social i lluita vers un sistema que malauradament pretén silenciar la dissidència.